Retningslinjer for personvern

 1.   Innledning

Når du bestiller produkter eller bruker tjenester fra Egmont Publishing AS (”vi”), gir du oss tilgang til ulike typer opplysninger om deg. I disse retningslinjene for personvern finner du informasjon om

 •  Hvilke opplysninger vi samler inn, og hvorfor
 • Hvordan vi bruker opplysningene
 • Hvilke valgmuligheter og rettigheter du har

Denne informasjonen er viktig for at du skal kunne ivareta personvernet ditt, så vi ber deg ta deg tid til å bli kjent med våre retningslinjer.

2.   Informasjon vi samler inn

Når du bestiller et produkt fra oss eller oppretter en brukerkonto for våre tjenester, vil vi registrerer personopplysninger for å kunne oppfylle vår del av avtaleforpliktelsene og gi deg best mulig kundeopplevelse. I slike tilfeller trenger vi eksempelvis kontakt- eller kontoinformasjon for deg som bruker for å kunne levere produkter i henhold til avtalen eller gi deg tilgang til digitalt innhold. Slik informasjon oppgis av som regel av deg i registreringsøyeblikket, men enkelte av våre tjenester kan også innhente slik informasjon via tredjeparter som du godkjenner (eksempelvis hvis du logger inn gjennom Facebook Connect).

I tillegg til informasjon som du oppgir til oss vil vi forsøke å hente inn informasjon som fødselsdato, telefonnummer, adresseendringer og lignende fra adresseregistre som Bring, Evry, Bisnode, Lindorff og tilsvarende. Informasjonen fra adresseregistrene brukes for å sikre at vi kan oppfylle våre forpliktelser overfor kundene, eksempelvis ved levering av blader til riktig adresse etter en eventuell flytting, samt til markedsføringsformål.

Vi vil også kunne innhente informasjon om sannsynlig tilhørighet i ulike kundegrupper basert på din adresse fra aktører som Delivermore, Bring og Bisnode. Dette kan eksempelvis være informasjon om hvor stor andel av beboerne på ditt postnummer som har høyere utdannelse, barn eller mer enn én bil. Selv om denne informasjonen ikke gjelder deg personlig, hjelper informasjonen oss til å øke vår kundeinnsikt slik at vi kan være mest mulig relevant i vår kundekommunikasjon.

For å tilby gode og personaliserte tjenester og tilbud vil vi også lagre informasjon om kundeforholdet, herunder produkter og tjenester du abonnerer på, samt kjøpsatferd og betalingshistorikk, leverte blader og samtykkeinnstillinger på kundeforholdet.

Når du bruker våre digitale tjenester, eksempelvis når du besøker våre nettsider eller bruker en app, vil vi samle inn informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Informasjonen inkluderer følgende:

 • Enhetsinformasjon
  Dette er informasjon om enheten (for eksempel en datamaskin, mobil eller nettbrett) du bruker når du benytter våre tjenester, herunder hva slags enhet du har, operativsystemversjon, skjermstørrelse og lignende. Opplysningene gjør blant annet at vi kan tilpasse visningen av innholdet vårt til den enheten du benytter.
 • Posisjonsinformasjon
  Når du bruker våre tjenester vil vi benytte IP-adressen din til å beregne i hvilket land og fylke/kommune du besøker oss fra. Dersom du bruker en app og har aktivert stedtjenester for app-en vil vi også kunne få en mer detaljert lokasjon basert på GPS-data eller nettvarder (beacons). Opplysningene brukes hovedsakelig til å gi deg geografisk tilpasset innhold, som eksempelvis redaksjonelt innhold og annonser for ditt nærområde.
 • Aktivitetslogger
  Våre tjenerlogger registrerer detaljer om hvordan du bruker tjenestene våre, som eksempel hvilke av våre nettsider du besøker. I tillegg lagres informasjon om dato og tid, nettlesertype, språkinnstillinger, IP-adresse og annen teknisk informasjon. Hvis du klikket på en lenke for å komme til våre nettsider, eksempelvis etter et søk hos Google, registrerer vi også informasjon om nettsiden du kom fra. Sistnevnte gjør blant annet at vi kan forbedre vår synlighet på internett og optimalisere egne annonsekampanjer.
 • Informasjonskapsler og liknende teknologier
  Når du bruker våre tjenester vil både vi, våre samarbeidspartnere og annonsører samle inn og lagre informasjon gjennom informasjonskapsler (cookies), nettpiksler og/eller lokal nettleserlagring. Teknologiene brukes blant annet til å gjenkjenne din enhet, til å lagre innstillinger og til målrettet annonsering. Du finner mer informasjon om hvordan vi bruker teknologiene i punkt 5 nedenfor.

Informasjonen som nevnt over samles ofte inn uten at vi eller andre kan identifisere deg som bruker direkte. Gjennom IP-adresser og annen informasjon vil det likevel være en viss mulighet til å utlede hvem den aktuelle brukeren av enheten er. Når du er pålogget ConnectID, eller vi har en annen klar kobling til deg som bruker/kunde hos oss, vil vi kunne knytte informasjon til din profil for å kunne tilby deg best mulig tjenester og kundeoppfølging, samt målrettet annonsering.

Når du publiserer innhold på våre tjenester, som eksempel hvis du deler en matoppskrift med våre brukere eller diskuterer på et forum, vil dette innholdet lagres på våre servere og kobles mot din brukerkonto slik at du blant annet kan redigere eller slette innholdet. Avhengig av utformingen av tjenesten vil slikt innhold kunne være offentlig tilgjengelig for alle internettbrukere, og innholdet kan også bli publisert hos andre tjenestetilbydere (eksempelvis på Facebook).

Når du fyller ut spørreskjemaer eller lignende, vil informasjon som registreres i disse kunne lagres på din kundeprofil hvis du samtykker til slik lagring. Dette kan eksempelvis gjelde antall barn (med alder og kjønn), interesser, kundetilfredshet og lignende.

Vi lagrer også informasjon om henvendelser til vårt kundesenter, slik at vi kan yte deg best mulig service.

3.   Slik bruker vi informasjonen

Vi bruker informasjon som vi registrerer om deg som kunde/bruker til følgende formål:

a)    Sikre riktig og effektiv leveranse av produkter og tjenester, samt å forhindre misbruk av tjenestene

b)    Gi relevant og god kundeservice, samt sikre effektiv feilretting og kundeadministrasjon

c)     Forbedre brukeropplevelsen, eksempelvis gjennom å tilpasse innholdet vårt til størrelsen på din nettleser eller huske hvor du var sist slik at du kan fortsette å lese innholdet på en annen enhet

d)    Gi deg tilgang til personalisert innhold, eksempelvis gjennom å gi deg artikkelanbefalinger basert på din atferd, posisjon, registrerte interesser eller andre karakteristika

e)    Gi deg mest mulig relevante tilbud gjennom målrettet annonsering og markedsføring, både på våre egne tjenester og hos eksterne aktører (som eksempelvis nettavisen.no og facebook.com)

f)      Utvikle eller teste nye produkter og funksjoner, herunder lage og teste bruken av innhold for utvalgte målgrupper

g)    Forstå bruker- og markedstrender, eksempelvis gjennom å følge med på hvor gamle brukerne av en tjeneste er eller hvilke seksjoner som er mest populære hos brukerne

4.   Deling av informasjon

Opplysninger som vi har registrert om deg som kunde eller bruker vil normalt bare kunne brukes og deles med hel- eller deleide datterselskaper av Egmont International Holding AS. Ut over dette vil informasjon kun utleveres til tredjeparter i lovbestemte tilfeller, eksempelvis ved begjæring fra offentlige myndigheter, samt i følgende tilfeller:

 1. Enkelte av våre tjenester krever at du er innlogget med en brukerkonto. Disse brukerkontoene leveres av tredjepartstjenester som ConnectID og Facebook Connect. Tredjepartene får tilgang på informasjon om din brukerkonto når du registrerer brukerkontoen, og til en viss grad også informasjon om bruk av våre tjenester. Ønsker du mer informasjon om disse tredjepartenes innsamling og bruk av personopplysninger henviser vi til de aktuelle brukervilkårene og retningslinjene for personvern som du må samtykke til når du tar i bruk tjenestene.
 2. For å levere tjenester benytter vi oss av underleverandører som hjelper oss med å oppfylle avtalen vi har med deg eller utføre andre gjøremål på våre vegne. Disse underleverandørene får kun tilgang til informasjon som er nødvendig for å fullføre oppdraget de utfører for oss. For å ivareta ditt personvern er slike underleverandører kontraktsmessig forpliktet til ikke å bruke opplysninger til andre formål enn for å utføre oppdraget for oss, å slette data når oppdraget er utført samt å ha både tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte opplysninger mot uautorisert bruk og innsyn. Som eksempler på slike underleverandører kan nevnes distributører som Posten og Bring, IT-leverandører som Evry eller kommunikasjon- og analysebyråer som Strålfors eller Google Analytics.
 3. Ved redaksjonell godkjenning vil vi kunne sende ut kundekommunikasjon sammen med utvalgte samarbeidspartnere. Eksempel på denne typen utsendelser er invitasjoner til eksklusive events, lansering av nye produkter eller relevante og fordelaktige tilbud fra våre partnere. I noen tilfeller vil din kontaktinformasjon bli distribuert til samarbeidspartnerne, men bare hvis du uttrykkelig har samtykket til dette på forhånd. Hvis du ikke ønsker å motta slik kundekommunikasjon kan reservere deg mot dette ved å kontakte kundeservice.
 4. Vi vil også kunne dele anonymisert informasjon med våre samarbeidspartnere til bruk for målrettet annonsering, eksempelvis i form av at en annonsør får tilgang til cookie-basert informasjon som plasserer en bruker i et gitt kundesegment. Vi vil også kunne vaske din kontaktinformasjon mot kunderegistrene til Facebook, Google og andre digitale aktører, slik at vi og våre samarbeidspartnere kan kommunisere med deg og andre brukere som deg gjennom disse kanalene. Dette gjør at vi blant annet kan unngå at du får reklame for produkter som du allerede abonnerer på eller hvor vi av andre grunner antar at du ikke er i målgruppen.
5.   Informasjonskapsler og lignende teknologier

Som de fleste andre nettsteder og digitale tjenester kan også våre tjenester bruke ulike typer teknologier for å gi deg en best mulig brukeropplevelse og relevant innhold. Eksempler på slike teknologier er informasjonskapsler (cookies), enhets- og annonseidentifikatorer, pikseltagger (piksler) og nettleserlagring. Vi bruker slik teknologi til å:

 • Beholde konteksten når du navigerer på nettsidene våre, eksempelvis etter innlogging eller ved bestilling av tjenester
 • Gjøre det mulig å bruke spesialfunksjoner som lagring av innstillinger, interessante artikler eller ulike former for varslinger
 • Samle statistikk og analysere bruken av nettsidene, herunder beregne og rapportere total antall brukere og trafikk
 • Gjenkjenne din enhet og registrere atferd på egne og samarbeidende nettsteder og tjenester slik at vi kan:
  • tilpasse innhold på våre og samarbeidende nettsider og tjenester basert på din atferd og preferanser
  • bygge segmenter og målgrupper for markedsføringsformål
  • målrette annonser, herunder redusere annonser som er irrelevant for visse målgrupper/brukere
  • måle effekten av annonsering, herunder gi informasjon om du har blitt vist en annonse og resultatet av visningen (eksempelvis at du klikket på en annonse eller kjøpte et produkt) 

Om teknologien
Vi kan bruke følgende teknologier når du bruker og samhandler med tjenestene våre eller samarbeidende nettsteder/tjenester, gitt at du bruker en nettleser eller enhet som tillater bruk av den aktuelle teknologien.

Informasjonskapsler (cookies) er en liten fil med små tekststrenger som sendes til din nettleser eller enhet når du besøker et nettsted. Dette gjør at nettstedet kan gjenkjenne din nettleser eller enhet neste gang du besøker nettstedet. Informasjonskapsler kan lagre brukerinnstillinger som språkinnstillinger eller påloggingsinformasjon, identifikatorer og annen informasjon. Gjennom innstillingene i nettleseren kan du både fjerne gamle informasjonskapsler og forhindre at nye blir lagret.

Pikseltagger (piksler) er gjennomsiktige bildefiler som blant annet gjør det mulig å lese og lagre informasjonskapsler, samt overføre informasjon til oss eller våre samarbeidspartnere. Informasjonen omfatter typisk IP-adressen til en enhet, tidspunkt og nettsiden hvor pikslene blir vist, en ID tilknyttet nettleseren eller enheten og typen nettleser som blir brukt.

Nettleserlagring er teknologi som gjør det mulig for et nettsted eller en app å lagre og hente frem data på din datamaskin, mobiltelefon eller annen enhet. Som eksempel kan nevnes hurtigbufring og lokal lagring i HTML5. Slik teknologi brukes gjerne dersom enheten eller nettleseren ikke kan lagre informasjonskapsler eller for å gi deg økt sikkerhet og kontroll med informasjonen som lagres.

Våre informasjonskapsler
Avhengig av hvilke av våre nettsider du besøker vil nettleseren din kunne lagre følgende informasjonskapsler: 

 Personvern_cookies 

Om tredjeparters bruk av teknologien
På våre tjenester leveres det ofte innhold fra tredjeparter som samarbeidspartnere, annonsører og eksterne tjenestetilbydere. På samme måte som oss kan disse aktørene bruke teknologien for å registrere statistikk, atferd, levere personalisert innhold og reklame, samt for å levere tredjepartsfunksjoner som å ”like” eller dele noe på sosiale medier.

Hvilke tredjeparter som er tilstede på en gitt nettside varierer, og for en fullstendig og oppdatert oversikt anbefaler vi at du bruker verktøy som Ghostery eller Disconnect.

Nedenfor finner du en oversikt over de mest vanlige tredjepartene som kan være tilstede på våre nettsider, hva slags rolle(r) de har og hva slags data som typisk samles inn.

Annonsering
Formål: Å levere annonser, måle effekt av annonsering samt bygge målgrupper for oss, våre annonsører og samarbeidspartnere. De fleste av disse aktørene tilbyr mulighet til å deaktivere innsamling og bruk av data gjennom nettsiden YourOnlineChoices.com eller tredjepartenes personvernerklæringer.

Typiske data som samles inn: Annonsevisninger, nettleserinformasjon, enhetsinformasjon (herunder type, operativsystem og enhets-/cookieID), sidevisninger og klikk på nettsidene, IP-adresser, posisjonsdata

Aktører: Adap.tv, Adform, Admeta, Appdynamics/Adtech, AppNexus, Criteo, cXense, Doubleclick, Doubleclick Floodlights, Enreach, Facebook Custom Audience, Google Display Network, Google Tag Manager, Improve Digital, Moat, Smaato, Special Media, SpotXchange, Vindico Group, Webtraffic, Widespace

Analyse
Formål: Registrere statistikk og atferd for oss slik at vi kan forstå markedstrender og hvordan tjenestene våre brukes. Dette gjør at vi blant annet kan forbedre brukervennligheten på tjenestene våre eller gi personalisert og relevant innhold basert på din atferd og annen tilgjengelig informasjon.
Typiske data som samles inn: Annonsevisninger, nettleserinformasjon, enhetsinformasjon (herunder type, operativsystem og enhets-/cookieID), sidevisninger og klikk på nettsidene, IP-adresser, posisjonsdata.
Aktører: Crazy Egg, cXense, Enreach, Google Analytics, Pingdom, TNS, Visual Website Optmizer

Tredjepartsfunksjoner
Formål: Å tilby innhold fra eller samhandling med tredjepartstjenester, som eksempelvis ”like” eller dele innhold på sosiale medier.
Typiske data som samles inn: Nettleserinformasjon, enhetsinformasjon (herunder type, operativsystem og enhets-/cookieID), sidevisninger (URL-adresser), IP-adresser, posisjonsdata, demografiske data
Aktører: AddThis, Facebook Connect, Google+ Platform, Gravatar, Typekit by Adobe, Twitter Button
Hvis du vil vite mer om hvordan disse eller andre tredjeparter bruker teknologien, kan du klikke på lenkene over, som også viser til tredjepartenes personvernerklæringer.

Om samtykke og dine valgmuligheter
Så lenge du gis god informasjon om bruken av informasjonskapsler og liknende teknologier anses du etter norsk rett å samtykke til bruken av teknologien. Du kan velge om du vil akseptere informasjonskapsler gjennom innstillingene i nettleseren din. Her kan du normalt angi om du aksepterer lagring informasjonskapsler fra nettsidene du besøker, fra tredjeparter som er tilknyttet nettsidene og eventuelt om du ønsker å bli varslet hver gang en ny informasjonskapsel blir lagret. Den eksakte fremgangsmåten avhenger litt av enheten din og hvilken nettleser du bruker.

I innstillingene til nettleseren finner du også en oversikt over alle informasjonskapsler som er lagret, slik at du kan få oversikt og eventuelt slette uønskede informasjonskapsler. Nettleseren lagrer normalt alle informasjonskapsler i en bestemt mappe på harddisken, slik at du også kan undersøke innholdet i mer detalj.

Hvis du ønsker kontroll med hvilke tredjeparter som benytter teknologien til ulike formal, anbefaler vi verktøy som Ghostery og Disconnect.

For mer informasjon om informasjonskapsler og innstillinger henviser vi til allaboutcookies.org.

6.   Dine valgmuligheter og rettigheter

Du kan få innsyn i disse opplysningene vi har om deg ved å kontakte kundeservice. Her kan du også be om å bli slettet fra våre registre eller stanse utsendelse av reklame på epost, sms og lignende. Sletting er ikke mulig så lenge vi har et løpende kundeforhold, da distribusjon i henhold til avtaler forutsetter at vi har riktig informasjon våre kunder.

Du kan reservere deg mot utsendelse av reklame på e-post, SMS og post eller telefonhenvendelser ved å kontakte vårt kundesenter eller benytte lenkene for avmelding i aktuelle e-poster.

For sletting og deaktivering av informasjonskapsler og målrettet annonsering viser vi til avsnitt 5 over.

7.   Sikkerhet

Personopplysningsloven stiller krav til at den som oppbevarer personopplysninger må sikre disse mot uautorisert tilgang, endring, sletting og deling. Vi har derfor innført både tekniske og organisatoriske tiltak for å sørge for at personopplysninger oppbevares sikkert og fortrolig. Vi lagrer personopplysninger på datamaskiner med begrenset adgang. Disse er plassert i kontrollerte fasiliteter, og våre sikkerhetsforanstaltninger kontrolleres løpende for å sørge for at våre bruker- og kundeopplysninger håndteres forsvarlig og i henhold til dine rettigheter som bruker. Vi kan imidlertid ikke garantere 100 prosent sikkerhet ved dataoverføringer via internett. Det betyr at det kan være en risiko for at andre uberettiget tiltvinger seg adgang til opplysninger når data sendes og oppbevares elektronisk. Du bør derfor aldri oppgi sende sensitiv informasjon med mindre det er nødvendig, nettsiden er kryptert (se etter https og et hengelåsikon i nettadressefeltet) og du har oppdatert antivirusprogramvare.

8.   Kontaktinformasjon

Med mindre annet er spesifisert eller fremgår av sammenhengen er Egmont Publishing AS behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen. For henvendelser om vår behandling av personopplysninger kan du kontakte kundeservice:

Telefon: 22 58 52 30
Epost: [email protected]

Adresse:
Egmont Publishing AS
Att: Kundeservice
Postboks 4980 Nydalen
0441 Oslo]

9.   Ikrafttredelse og endringer

Disse retningslinjene for personvern gjelder fra 1. februar 2016. Vi forbeholder oss retten til å endre retningslinjene, og endringene vil i så fall bli lagt ut på denne nettsiden. Enkelte endringer kan kreve et nytt samtykke av deg. I slike tilfeller vil vi varsle deg, eksempelvis ved innlogging på våre tjenester, ved utsendelse av ny faktura eller andre egnede kanaler.